Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Εικαστικά!! Κιθ Χάρινγκτον!!

Εικαστικά


Γειά σας και χαρά σας μικρούλια μου!! Τι κάνετε; Συνεχίζουμε να περνάμε καλά ελπίζω και να ζωγραφίζουμε ναι; Να ξέρετε μου λείπετε πολύ και χαίρομαι πάρα πολύ όταν μου στέλνετε τις ζωγραφιές σας και θέλω να μου στέλνετε κι άλλες. Στο τέλος λοιπόν κάθε μαθήματος θα διαλέγω μια ζωγραφιά από αυτές που μου στέλνετε και θα σας την δείχνω για παραπάνω έμπνευση😉




Ωραία λοιπόν πάμε να ξεκινήσουμε το σημερινό μας ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Κιθ Χάρινγκτον. Ποιός είναι αυτός; Αυτός λοιπόν είναι ένας καλλιτέχνης λίγο τρελούλης που του άρεσε πολύ να ζωγραφίζει ανθρωπάκια, ζωάκια η ακόμη και αντικείμενα που χορεύουν η κινούνται με πολύ ωραία έντονα χρώματα! Για να δούμε κάποιες από τις ζωγραφιές για αρχή!




Keith Haring - 1855 Artworks, Bio & Shows on Artsy













Celebrating the life, work and enduring legacy of Keith Haring on ...














Αυτά είναι κάποια από τα έργα του σε χαρτί η καμβά, πίνακες δηλαδή. Ο καλλιτέχνης όμως αυτός λάτρευε να ζωγραφίζει αυτά τα πολύχρωμα ανθρωπάκια σε τεράστιους τοίχους σε κτίρια ή υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην πόλη που ζούσε την Νέα Υόρκη γύρω στις δεκαετίες του 1980-90. Του άρεσε πολύ να βάζει κίτρινα, κόκκινα και άλλα έντονα χρώματα στις ζωγραφιές του αλλά έκανε και ασπρόμαυρα σχέδια σε χαρτί, τοίχους η ακόμα και σε μεγάλους πίνακες για κιμωλία που υπήρχαν τότε σε κάποιους υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς.









Keith Haring Art - 80's pop culture icon - Fashion Style Blog

Ο Κίθ Χάρινγκ στο στούντιο του με τις τοιχογραφίες του.



Αυτή είναι λοιπόν η εργασία μας για σήμερα, να φτιάξουμε δηλαδή μια ζωγραφιά με ανθρώπινες φιγούρες, ζωάκια η αντικείμενα και να τα γεμίσουμε με έντονα χρώματα-κατά προτίμηση μαρκαδόρους μέσα έξω(φόντο)! Ξεκινάμε πάντα με το σχέδιο και το μολυβάκι μας, ύστερα μπορούμε να πατήσουμε το περίγραμμα με μαύρο μαρκαδόρο η μωβ για να φαίνεται καλά και μετά να το γεμίσουμε με χρώματα...τι λέτε ξεκινάμε; Όχι; Γιατί όχι.....αααα...ξεχάσαμε τη ζωγραφιά-έμπνευση! Σ'αυτό λοιπόν το μάθημα μας η έμπνευση μας έρχεται από την αγαπημένη μας Δέσποινα Α. από το Α1...για παρατηρήστε τι ωραία χρώματα και σχήματα ζωγράφισε η Δέσποινα και πόσο ωραία ζωγράφισε και το γύρω γύρω των σχημάτων!







Σας αφήνω λοιπόν με αυτό το καταπληκτικό παράδειγμα φαντασίας και δημιουργικότητας και περιμένω τις εργασίες σας με ανυπομονησία!

Σας φιλώ γλυκά, να προσέχετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας!😘


Ευαγγελία Βολακάκη, Εικαστικός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου