Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Εικαστικά!! Λουλούδια!





Εικαστικά

Λουλούδια



Πρωτάκια μου αγαπημένα , τι κάνετε, είστε καλά; Ελπίζω να'στε όλα σας καλά και να'χετε χορτάσει ήλιο και παιχνίδι αυτές τις μέρες έστω και στις μικρές βόλτες της γειτονιάς.

Το σημερινό μας μάθημα είναι φυσικά τα λουλούδια και πιο συγκεκριμένα, ένα πολύχρωμο και γεμάτο σχέδια βάζο με επίσης πολύχρωμα και πανέμορφα λουλούδια! 

Τα λουλούδια και η άνοιξη ήταν πάντα μια αφορμή για να γιορτάσουν οι άνθρωποι από τα πολύ αρχαία χρόνια γι'αυτό και τα ζωγράφιζαν στα παλάτια τους, στους τοίχους των σπιτιών τους, στα βάζα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητα τους αλλά και στα κοσμήματα που φορούσαν και τα ρούχα τους.

Τα λουλούδια ήταν επίσης πάντα ένα πολύ συνηθισμένο θέμα των μεγάλων ζωγράφων και όλων των καλλιτεχνών που χρησιμοποιούσαν την εικόνα τους για να διακοσμήσουν ένα χώρο ή ένα αντικείμενο. Για να δούμε κάποια παραδείγματα...





Αρχαίες τοιχογραφίες λουλουδιών της Μινωϊκής εποχής



Flower Painting by Henri Fantin-LatourFlower Paintings by Van Gogh

          Henri Fantin-Latour, (1888)                                            Vincent Van Gogh, (1890)



Για να δούμε τώρα δυο-τρεις εικόνες λουλουδιών και βάζων και πως μπορούμε να ξεκινήσουμε με το μολύβι το σχέδιο μας.
































Τι λέτε, θα τα καταφέρουμε; Μην ξεχνάτε ότι ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω και σχεδιάζουμε τα λουλούδια μας πολύ μεγάλα στο χαρτί για να μπορέσουμε να βάλουμε λεπτομέρειες και διαφορετικα χρώματα σε κάθε μέρος των λουλουδιών ξεχωριστά. 

Επίσης προσέξτε την σκουρόχρωμη σκιά (μπλέ-μωβ-καφέ) που βάζουμε συνήθως κάτω από το βάζο για να φαίνεται ότι στηρίζεται κάπου όπως σ'αυτές τις εικόνες.


 



Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε και ότι οι ζωγραφιές σας θα με εκπλήξουν για άλλη μια φορά!
 
Να'στε καλά και να προσέχετε, Φιλιά πολλά!



Ευαγγελία Βολακάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου