Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Τα μονοπάτια των γραμμάτων



Το παρακάτω παιχνίδι καλλιεργεί τη συγκέντρωση και τον οπτικοκινητικό συντονισμό,  ενισχύει την αναγνωστική ικανότητα των παιδιών και προσφέρει ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης!


Ξεκινάμε δίνοντας στα παιδιά την πρώτη οδηγία: " Θέλω να μαζέψεις συλλαβές ή λέξεις με κάποια γράμματα ( Επιλέγουμε αυτά που έχουμε μάθει στην τάξη, κάποια που τα δυσκολεύουν ή όποια θέλουν εκείνα.)

Τα παιδιά καλούνται να κόψουν λέξεις ή συλλαβές από εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα, συσκευασίες τροφίμων σε διάφορα χρώματα και σχήματα. ( Όσο πιο πολύχρωμο, τόσο πιο όμορφο θα γίνει το μονοπάτι.)


Τα κόβουν προσεκτικά και κατόπιν τα κολλούν πάνω στο μονοπάτι που τους έχουμε δώσει. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, σχεδιάζουμε ένα μονοπάτι σε μία κόλλα Α4 ή ακόμα καλύτερα σε ένα μεγάλο χαρτόνι!!

Τα παιδιά κολλάνε τις συλλαβές ή λέξεις με τη σειρά που θέλουν πάνω στο μονοπάτι και έτσι σχηματίζεται ένα μονοπάτι γραμμάτων.

Στη συνέχεια μπορούν να  διαβάσουν αυτό που σχηματίζεται, ενδέχεται να μη βγάζει κανένα νόημα, δε μας πειράζει όμως. Είναι εξίσου σημαντικό τα παιδιά να είναι σε θέση να διαβάζουν ψευδολέξεις!!

Μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να διαβάσουν από το τέλος προς την αρχή του μονοπατιού και να γελάσετε μαζί τους ακούγοντας τις αστείες συλλαβές- λέξεις!!

Για να δείτε μερικά ενδεικτικά μονοπάτια, πατήστε εδώ.

(Ρίχνουμε στον μπλε κάδο ό,τι δεν χρειαστούμε από τα χαρτιά.)

 Καλή διασκέδαση!!!!


Κάποιοι μαθητές δοκίμασαν κιόλας. Δείτε εδώ το αποτέλεσμα!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου